Angst en onzekerheid de baas!

 • Heb jij geen vertrouwen meer in je paard, of je paard niet meer in jou?
 • Ben je angstig geworden en kan je niet meer genieten van je paard of van het rijden?
 • Schrikt je paard overal van, of heeft hij angst voor hele specifieke dingen, maar kom je er zelf niet uit?
 • Raak je gefrustreerd en gaat het gewoon niet zoals je wilt?
 • Twijfel je soms om te stoppen met rijden, of sta je op het punt om je paard te verkopen?


Stop!

 

Soms kan het gebeuren dat jij en je paard niet meer op dezelfde golflengte zitten. Je hebt geen plezier meer in het rijden en bent klaar om de handdoek in de ring te gooien. Je baalt als een stekker van de situatie en eerlijk gezegd is het op dit moment ronduit kl*te (want hey, zo is het toch gewoon?).
Het zal je verbazen hoeveel mensen hier last van hebben, maar ze schamen zich hier vaak ontzettend voor. Paardrijden hoort toch altijd leuk te zijn? Wat de oorzaak ook is, als je op dit punt bent aanbeland dan kan je wel een steuntje in de rug gebruiken!

 

Vertrouwen & plezier
Meestal is het vrij duidelijk wat er aan de hand is, maar soms zullen we even moeten zoeken naar de oorzaak en de oplossing voor het probleem. Samen kijken we waar de knelpunten liggen en hoe we dit aan kunnen pakken, zodat jij en je paard weer plezier krijgen in het werken met elkaar. Klinkt goed toch?

Coaching, grondwerk, training onder het zadel, mee op buitenrit, of een combinatie van dit alles; ik kan je op alle punten op professionele wijze ondersteunen! Ik daag jou en/of je paard uit grenzen te verleggen en angst onder ogen te zien, maar uiteraard gaat alles op jullie tempo. Het uitgangspunt is vertrouwen, plezier en ontspanning!


 

Stapje terug 

Het kan ook zijn dat je door een voorval bang bent geworden voor paarden en altijd al over die angst heen hebt willen komen. Of misschien wil je even een stapje terug doen en bepaalde dingen oefenen met een ander paard, voor je aan de slag gaat met je eigen paard. Ook dan kan je bij mij terecht.

 

 

Waar kan ik je verder mee helpen?

 • Paardrijles:
  De focus ligt op vertrouwen opbouwen en weer plezier krijgen in het rijden en de omgang met je paard. Op een coachende manier gaan we aan het werk. Wat gaat er om in je lijf en in je hoofd? Hoe komt het dat jij of je paard op een bepaalde manier reageert en hoe kan je dat (indien ongewenst) ombuigen? 
 • Zitles:
  Wanneer je jouw houding, zit, balans en ruitergevoel wil verbeteren, zodat je zelfverzekerder en meer ontspannen in het zadel komt te zitten.
 • Longeren/beginselen grondwerk:
  Wat mij betreft is grondwerk echt de basis, vooral wanneer je niet lekker op 1 lijn ligt met je paard. Zo kan je op een veilige manier je paard blootstellen aan spannende dingen. Het is zoveel meer dan "je paard rondslingeren aan een touwtje" en het is een hele fijne aanvulling op het werken onder het zadel.
 • Coaching: 
  Merk je dat de angst en onzekerheid dieper zit? Speelt het op meerdere vlakken in je leven en ben je er klaar voor om hier intensief mee aan de slag te gaan? Denk dan eens na over coaching!
 • Begeleiding in het bos:
  Gaat het goed in de bak, maar heb jij (of je paard) juist angst in het bos? Dan ga ik met je mee op pad!

Stiekem willen de meesten van ons zo snel mogelijk hun doel bereiken en dat is ook logisch, maar een "quick fix" is meestal niet de oplossing. Je komt verder wanneer je met geduld een goede basis neerzet en werkt in je eigen tempo en dat van je paard.

Soms ga je 3 stappen vooruit en er vervolgens weer 2 terug. Heel frustrerend, want je werkt zo hard en je wilt het zo graag. Maar heb vertrouwen in jezelf en in je paard. Kijk waar je vandaan komt en hoe ver je al bent gekomen. Jullie komen er echt wel! 

Dit is zo belangrijk, want je paard voelt jou feilloos aan! Wanneer je vaak gestrest bent en geen plezier hebt in wat je doet, wordt het steeds moeilijker om gemotiveerd te blijven. Zorg dus ook voor een stukje spel en ontspanning in je trainingsprogramma.


Volg Vitamine P ook op Facebook en Instagram:

Vitamine P is gevestigd in Soest,
omgeving Amersfoort en Utrecht