Is Vitamine P iets voor jou?

 

Voor ruiters 

Vaak zijn we al zo gewend aan hoe we met onze paarden omgaan en werken, dat het een routine is geworden. Je paard weet in grote lijnen al wat er gaat gebeuren: jij komt aan met het halster, er wordt gepoetst, jullie gaan aan het werk, daarna volgt er een emmertje met wat eten en zodra je klaar bent met naverzorgen gaat je paard weer terug naar zijn maatjes.

Routine is fijn, zowel voor jou als je paard, maar hierdoor schakelt je paard al heel snel om naar de 'werkmodus'. In deze modus zal hij voornamelijk aangeleerd gedrag laten zien (keurig meelopen aan het halster, netjes stilstaan tijdens het poetsen, voetjes geven op commando, etc.) en hij zal veel minder reageren vanuit zijn natuur, zoals hij dat in de kudde doet. Maar hoe reageert je paard op jou wanneer hij niets hoeft en zich volledig vrij kan bewegen? En wat gebeurt er wanneer je vanuit een hele andere intentie met hem aan de slag gaat? Het is echt ontzettend interessant om eens op een andere manier naar je paard te kijken en bijzonder om te zien hij jou over jezelf kan leren. Na een sessie bekijk je jouw paard waarschijnlijk met hele andere ogen!

 

Geen paard, maar wel nieuwsgierig?

Dat kan ik me heel goed voorstellen! Gelukkig is het geen vereiste om ervaring te hebben met paarden. Ook als 'leek' kan jij ervaren hoe het is om gecoacht te worden met behulp van deze geweldige dieren. Ik zorg voor een veilige setting op onze fijne locatie in Soest en je mag vervolgens samen aan de slag met Philo. Hij is rustig, vriendelijk en erg mensgericht, waardoor jij je al snel bij hem op je gemak zal voelen. Philo voelt haarfijn aan waar je vastloopt en wat je nodig hebt om weer in beweging te komen!

 

Wil jij:
 

o    Je paard beter leren begrijpen?
o    Meemaken wat een paard jou over jezelf kan vertellen door middel van zijn lichaamstaal?

o    Problemen (privé, op het werk of met je paard) tackelen en patronen doorbreken?

o    Af van je angst, onzekerheid of gepieker?

o    Meer duidelijkheid over een dilemma waar je mee worstelt?

o    Leren om niet elke keer weer in diezelfde verdomde valkuil te trappen?

Volg Vitamine P ook op Facebook en Instagram: