Waarom ik doe wat ik doe

Het klinkt lekker cliché, maar nog voor ik naar de middelbare school ging merkte ik al wat paarden voor je kunnen betekenen. Ik werd flink gepest, was rete onzeker, maar op stal kon ik mezelf zijn en relaxen.

 

Hoe meer tijd ik bij de paarden doorbracht, hoe meer zelfvertrouwen ik kreeg. Zat ik niet lekker in mijn vel? Op naar stal! Ook nu werkt dat nog steeds voor mij: ik word gerust door mijn man weggestuurd met de boodschap dat ik "even een dosis Vitamine P" moet gaan halen als hij me niet te genieten vindt ;)
 

Aangezien mijn leven in mijn schoolperiode ongeveer volledig om paarden draaide, ben ik de MBO opleiding Paardenhouderij & Management gaan doen. Ik merkte dat ik het ontzettend leuk vond om mensen te helpen hun paard beter te leren begrijpen, zowel onder het zadel, als in de dagelijkse omgang. Ik haalde mijn instructeursdiploma, ben fanatiek les gaan geven, maar toch miste er nog iets. Tijdens het lesgeven zag ik (op persoonlijk vlak) hele gave dingen met mensen gebeuren wanneer ze met de paarden aan het werk waren. Daar wilde ik meer mee doen!

 

Zo kwam ik uit bij het coachen met behulp van paarden. Ik vond het enorm fascinerend en ondanks alle kennis die ik al had van paarden, ging er een hele nieuwe wereld voor me open. Mijn eigen paard Philo (een stoere American Quarter Horse) bleek ook nog eens super geschikt om mee te coachen en al snel werd mijn coachbedrijf Vitamine P geboren! 

 

Uiteraard heb ik de nodige opleidingen gevolgd om jou op een professionele manier te kunnen begeleiden. Nieuwsgierig? Bekijk hier die felbegeerde papiertjes.

 

 


Volg Vitamine P ook op Facebook en Instagram: