· 

Ik kuste mijn coachee - Deel 1

 

Ongeveer een jaar geleden, op 1 januari 2018, zaten we met een groep vrienden in een restaurant. We waren nog brak van de gezellige oudejaarsavond, hadden geen zin om te koken en besloten dat onbeperkt Sushi eten een prima 'after party' zou zijn.

 

Tegenover mij zat een vriend die he-le-maal klaar was met de feestdagen. Waarschijnlijk ken je zelf ook wel zo iemand; een lieve, zorgzame en grappige jongen, die zijn leven op de rit heeft en waarvan je zeker weet dat hij ooit iemand ongelofelijk gelukkig gaat maken. Maar op een of andere manier lijkt het gewoon niet te lukken. We hadden er al wel eens over gepraat, ook de avond ervoor nog, en zijn verdriet raakte me. Dit moest toch anders kunnen?!

 

Op dat moment was ik net klaar met mijn opleiding tot coach en omdat ik altijd 'one of the guys' ben geweest, wou ik heel graag meer ervaring opdoen in het coachen van mannen. Hoe tof zou het zijn als ik mijn vriend een steuntje in de rug zou kunnen geven? Dat zou voor mij een mooie manier zijn om nog meer ervaring op te doen en ik wist zeker dat hij er ook niet slechter van zou worden. Het leek mij een win/win situatie! Maar zou hij dat ook wel zo zien? Zou ik hem niet beledigen? Zou hij mij wel zien als serieuze coach? Zou hij überhaupt gecoacht willen worden door een bekende? Er schoten zoveel gedachten door mijn hoofd dat ik mezelf terug moest fluiten. Even het advies opvolgen dat ik zelf vaak geef: NIVEA.

 

Niet Invullen Voor Een Ander!

Het klinkt zo simpel en het maakt je leven echt een heel stuk makkelijker, maar het is zo lastig af te leren. Ga maar eens na hoe vaak je iets invult voor een ander. Anyway, ik haalde diep adem en polste voorzichtig bij mijn vriend of hij misschien een keer gecoacht wilde worden.

Aan het eind van de avond hadden we uiteraard veel teveel gegeten (opgeblazen en zwanger van Sushi Baby's), maar ik ging voldaan naar huis; nieuwsgierig naar wat dit nieuwe jaar en naar wat onze eerste sessie zou gaan brengen.

Lees direct verder: Deel 2.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Vitamine P - coaching & training, is gevestigd in Soest.
(omgeving Utrecht & Amersfoort)