· 

5 redenen waarom zelfinzicht belangrijk is voor een succesvolle relatie

 

 

1. Jij weet wat je wilt en gaat daar ook voor

Als je niet weet wie je bent, waar je voor staat en waar je happy van wordt, dan wordt het verdomd lastig om iemand te vinden die bij jou past. Je blijft zoeken, slaat steeds de verkeerde mensen aan de haak en de frustratie kan daardoor hoog oplopen. Is er dan echt niemand die bij jou past? Jawel! Maar om de mensen aan te trekken die bij jou passen, moet je wel eerst weten wat je wilt.

 

 

2. Je weet daardoor ook heel goed wat je niet wilt

Wanneer je precies weet wat je wilt, wordt het ook steeds makkelijker om op te merken wat je niet wilt. Waar je eerst elke kans aangreep om te daten (want je weet maar nooit, je wilt iedereen een kans geven, etc.), kan je nu nee zeggen tegen mensen die niet bij jou passen. De kans is groot dat de 'verkeerde' mensen zelfs niet eens meer op je pad komen, omdat je nu uitstraalt waar je voor staat. Geen mixed signals meer en dat schept duidelijkheid! En kom je af en toe toch nog de 'verkeerde' tegen? Dan heb jij feilloos door dat deze persoon niet bij je past en kan je vriendelijk bedanken, zonder je daar schuldig of rot om te voelen.

 

 

3. Je haalt het beste uit jezelf

Waarom zou je nog energie steken in dingen waar je geen energie van krijgt? Je hebt steeds sneller door wanneer oude patronen hun kop opsteken, trapt niet meer in je bekende valkuilen en daardoor zit je lekkerder in je vel. Je weet wat goed voor je is, je zelfvertrouwen groeit en dat werkt hartstikke aanstekelijk! Ga maar eens na bij jezelf: ben je liever bij iemand die negatief is en slecht voor zichzelf zorgt, of word je automatisch naar mensen toe getrokken die je oppeppen en het beste uit zichzelf halen?

 

 

4. Je durft nieuwe dingen te ontdekken

Als je eenmaal lekker in de 'zelfinzicht flow' zit, zal je merken dat je steeds vaker gaat nadenken over de keuzes die je maakt (of hebt gemaakt). Je wilt vooruit blijven gaan en dat kan alleen door steeds even uit je comfortzone te komen. Inmiddels weet je wat het je kan opleveren en je hebt gemerkt dat een teleurstelling helemaal niet zo erg is. Het uitproberen van nieuwe dingen is spannend, maar het levert je ook heel veel op. Misschien zelfs wel een date, of een nieuwe liefde!

 

 

5. Het is ongelofelijk sexy

Trust me, niets is zo sexy als iemand die weet wat 'ie wil. Het is heerlijk om te luisteren naar iemand die vol overgave praat over zijn passie, die duidelijk is over wat hij wel en niet wil, iemand die weet wat hij zoekt en daar ook vol voor gaat. Als jij voor iemand kiest, dan doe je dit omdat die persoon écht bij jou en in jouw leven past, en niet omdat je wanhopig op zoek bent naar iemand om een leegte te vullen. Drie keer raden welke relatie een grotere kans van slagen heeft...Twee vragen die je jezelf kan stellen om te ontdekken waar je écht blij van wordt. Je moet compleet eerlijk zijn en mag jezelf niet saboteren ;)

Vraag 1

Welke dingen doe je nu, omdat je bijvoorbeeld:

  • Vindt dat je dat moet doen, omdat je anders het idee hebt dat je faalt;
  • Het idee hebt dat je dit van iemand anders moet doen, omdat ze dit van je verwachten en je wilt deze verwachtingen graag waarmaken;
  • Geen nee durft te zeggen;
  • Bang bent voor de mening/het oordeel van een ander (of van jezelf).


Vraag 2
Als je dat allemaal los zou laten, even niet zou denken aan alle mitsen en maren, alle angsten en beperkingen, waar zou je dan voor kiezen?

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Vitamine P - coaching & training, is gevestigd in Soest.
(omgeving Utrecht & Amersfoort)