Van Penny naar paarden professional

Beeld je het ultieme paardenmeisje in:
een abonnement op alle mogelijke Penny's, paardenposters, hoefijzers, paardenboeken, borstels en ga zo maar door! Ik was er zo eentje... Een rasechte Penny!

 

Op mijn 9e begon ik met paardrijden en hoe ouder ik werd, hoe meer ik bij de paarden te vinden was. Ik deed klusjes, assisteerde bij de kinderlessen en na een paar jaar in de manegelessen te hebben gereden, begon ik ook paarden voor andere mensen te rijden. Her en der zaten er wat lastige portretten bij, maar met vertrouwen, geduld en een consequente aanpak zag ik de paarden veranderen. 

 

Hoe meer tijd ik bij de paarden doorbracht, hoe meer zelfvertrouwen ik kreeg. Paarden waren mijn passie en mijn ontspanning! Ook nu werkt dat nog steeds voor mij: ik word gerust door mijn man weggestuurd met de boodschap dat ik "even een dosis Vitamine Paard" moet gaan halen als hij me niet te genieten vindt ;)
 

Aangezien mijn leven in mijn schoolperiode volledig om paarden draaide, ben ik de opleiding Paardenhouderij & Management gaan doen. Ik merkte dat ik het ontzettend leuk vond om mensen te helpen hun paard beter te leren begrijpen, zowel onder het zadel, als in de dagelijkse omgang. Ik haalde mijn instructeursdiploma, ben fanatiek les gaan geven, maar toch miste er nog iets. Tijdens het lesgeven zag ik (op persoonlijk vlak) hele gave dingen met mensen gebeuren wanneer ze met de paarden aan het werk waren. Daar wilde ik meer mee doen!

 

Zo kwam ik uit bij het coachen met behulp van paarden. Ik vond het enorm fascinerend en ondanks alle kennis die ik al had van paarden, ging er een hele nieuwe wereld voor me open.

 

Op mijn 30e kocht ik mijn eerste eigen paard, een stoere 3-jarige American Quarter Horse genaamd Philo. Naja, stoer... Dat bleek best tegen te vallen! Hij was heel snel overprikkeld en overal bang voor. We zette eerst een stevige basis neer met grondwerk, daarna gingen we langzaam aan de slag onder het zadel en stukje bij beetje werd hij daadwerkelijk stoer. Philo bleek met zijn gevoelige en vriendelijk karakter ook nog eens super geschikt om mee te coachen, dus zo werd mijn coachbedrijf Vitamine P geboren! 

 

Daarnaast ben ik altijd les blijven geven. Nog steeds help ik mensen graag met het bij het opbouwen van een goede band met hun paard. Angstige ruiters weer vol vertrouwen, genietend op hun paard zien zitten en angstige paarden mogen begeleiden om weer vrolijk en zelfverzekerd te worden, ook dat is Vitamine P voor mij.

 

Uiteraard heb ik de nodige opleidingen gevolgd om jou op een professionele manier te kunnen begeleiden. Nieuwsgierig? Bekijk hier die felbegeerde papiertjes.

 

 


Volg Vitamine P ook op Facebook en Instagram: