Van Penny naar paarden professional

Beeld je het ultieme paardenmeisje in:
een abonnement op alle mogelijke Penny's, paardenposters en hoefijzers aan de muur, paardenboeken en borstels lagen verspreid door mijn kamer, ga zo maar door! Ik was er zo eentje... Een rasechte Penny!

 

Op mijn 10e begon ik met paardrijden en hoe ouder ik werd, hoe meer ik bij de paarden te vinden was. Ik deed klusjes, assisteerde bij de kinderlessen en na een paar jaar in de manegelessen te hebben gereden, begon ik ook paarden voor andere mensen te rijden. Her en der zaten er wat lastige portretten bij, maar met vertrouwen, geduld en een consequente maar vriendelijke aanpak, zag ik de paarden veranderen. 

 

Hoe meer tijd ik bij de paarden doorbracht, hoe meer zelfvertrouwen ik kreeg. Paarden waren mijn passie en mijn ontspanning! Ook nu werkt dat nog steeds voor mij: ik word gerust door mijn man weggestuurd met de boodschap dat ik "even een dosis Vitamine Paard" moet gaan halen als hij merkt dat even moet ontladen of op moet laden.
 

Aangezien mijn leven in mijn schoolperiode volledig om paarden draaide, ben ik de opleiding Paardenhouderij & Management gaan doen. Ik merkte dat ik het ontzettend leuk vond om mensen te helpen hun paard beter te leren begrijpen, zowel onder het zadel, als in de dagelijkse omgang. Ik haalde mijn instructeursdiploma, ben fanatiek les gaan geven, maar toch miste er nog iets. Tijdens het lesgeven zag ik (op persoonlijk vlak) hele gave dingen met mensen gebeuren wanneer ze met de paarden aan het werk waren. Daar wilde ik meer mee doen!

 

Zo kwam ik uit bij het coachen met behulp van paarden. Ik vond het enorm fascinerend, want ondanks dat ik al aardig wat kennis van paarden had, ging er een hele nieuwe wereld voor me open.

 

Vlak voor ik 30 werd kocht ik mijn eerste eigen paard, een stoere 3-jarige American Quarter Horse genaamd Philo. Naja, stoer... Dat bleek best tegen te vallen! Hij was heel snel overprikkeld en overal bang voor. We zette eerst een stevige basis neer met grondwerk, daarna gingen we langzaam aan de slag onder het zadel en stukje bij beetje werd hij daadwerkelijk stoer. Philo bleek met zijn gevoelige en vriendelijk karakter ook nog eens super geschikt om mee te coachen, dus zo werd mijn bedrijf Vitamine P(aard) geboren! 

 

Daarnaast ben ik altijd les blijven geven en dit combineer ik graag met mijn ervaring en kennis als coach. Nog steeds help ik mensen graag met het opbouwen van een goede band met hun paard en ik heb me inmiddels gespecialiseerd in het begeleiden van combinaties die last hebben van spanning, angst en onzekerheid. Ruiters weer vol vertrouwen en ontspannen zien genieten met hun paard, ook dat is Vitamine P voor mij.

 

Uiteraard heb ik de nodige opleidingen gevolgd om jou op een professionele manier te kunnen begeleiden. Nieuwsgierig? Bekijk hier die felbegeerde papiertjes.

 

 

Volg Vitamine P ook op Facebook en Instagram:

Vitamine P is gevestigd in Soest,
omgeving Amersfoort en Utrecht