Van Penny naar paarden professional

Beeld je het ultieme paardenmeisje in:
een abonnement op alle mogelijke Penny's, paardenposters en hoefijzers aan de muur, paardenboeken en borstels lagen verspreid door mijn kamer, ga zo maar door! Ik was er zo eentje... Een rasechte Penny!

 

Op mijn 10e begon ik met paardrijden en hoe ouder ik werd, hoe meer ik bij de paarden te vinden was. Ik deed klusjes, assisteerde bij de kinderlessen en na een paar jaar in de manegelessen te hebben gereden, begon ik ook paarden voor andere mensen te rijden. Her en der zaten er wat lastige portretten bij, maar met vertrouwen, geduld en een consequente maar vriendelijke aanpak, zag ik de paarden veranderen. 

 

Hoe meer tijd ik bij de paarden doorbracht, hoe meer zelfvertrouwen ik kreeg. Paarden waren mijn passie en mijn ontspanning! Ook nu werkt dat nog steeds voor mij: ik word gerust door mijn man weggestuurd met de boodschap dat ik "even een dosis Vitamine Paard" moet gaan halen als hij merkt dat even moet ontladen of op moet laden.
 

Aangezien mijn leven in mijn schoolperiode volledig om paarden draaide, ben ik de opleiding Paardenhouderij & Management gaan doen. Ik merkte dat ik het ontzettend leuk vond om mensen te helpen hun paard beter te leren begrijpen, zowel onder het zadel, als in de dagelijkse omgang. Ik haalde mijn instructeursdiploma, ben fanatiek les gaan geven, maar toch miste er nog iets. Tijdens het lesgeven zag ik (op persoonlijk vlak) hele gave dingen met mensen gebeuren wanneer ze met de paarden aan het werk waren. Daar wilde ik meer mee doen!

 

Zo kwam ik uit bij het coachen met behulp van paarden. Ik vond het enorm fascinerend, want ondanks dat ik al aardig wat kennis van paarden had, ging er een hele nieuwe wereld voor me open.

 

Vlak voor ik 30 werd kocht ik mijn eerste eigen paard, een 3-jarige Quarter Horse genaamd Philo. We leerden elkaar steeds beter kennen en onze band werd steeds sterker. Philo bleek met zijn gevoelige en vriendelijk karakter ook nog eens super geschikt om mee te coachen, dus zo werd mijn bedrijf Vitamine P(aard) geboren! 

 

Daarnaast ben ik altijd les blijven geven en dit combineer ik graag met mijn ervaring en kennis als coach. Ik vind het super gaaf om ruiters bewuster te laten worden van hun gedachten en lichaamsgebruik, en welke invloed dit heeft op het paard. Hier komt mijn ervaring als Franklin Method trainer goed bij van pas.

Inmiddels heb ik me gespecialiseerd in het begeleiden van ruiters die last hebben van spanning, angst en onzekerheid. Ruiters weer vol vertrouwen en ontspannen zien genieten, samen met hun paard, ook dat is Vitamine P voor mij.

 

Uiteraard heb ik de nodige opleidingen gevolgd om jou op een professionele manier te kunnen begeleiden. Nieuwsgierig? Bekijk hier die felbegeerde papiertjes.

 

 

Vitamine P is gevestigd in Soest, omgeving Amersfoort en Utrecht