Paardencoaching voor kinderen

 

Het buitenbeentje zijn, niet begrepen worden, moeite hebben met vrienden maken, lastig mee kunnen komen op school, niet voor jezelf op durven komen, of gewoon niet weten hoe dat 'opkomen voor jezelf' dan moet. Hoe lekker zou het zijn als dat allemaal een heel stuk makkelijker gaat?

 

Als ouder word je soms misschien overvallen door een gevoel van machteloosheid, boosheid of verdriet, wanneer je merkt dat je kind hiermee worstelt. Een steuntje in de rug kan dan heel erg fijn zijn. De paarden en ik kunnen dit steuntje in de rug zijn en kunnen o.a. ondersteuning bieden wanneer je wilt dat je kind:

 

  • Weerbaarder wordt.
  • Beter in zijn/haar vel komt te zitten en leert ontspannen, waardoor er meer rust komt (thuis of op school).
  • Meer zelfvertrouwen krijgt en zijn/haar grenzen beter leert aangeven.
  • Leert om beter overweg te kunnen met anderen (ouders, broers/zussen, vriendjes, leerkrachten, etc.).
  • Om leert gaan met lastige situaties (denk hierbij aan: HSP, HSS, ADHD, ADD, autisme, hoogbegaafd, zwakbegaafd, etc.).
  • Zich beter kan uiten, bijvoorbeeld wanneer hij/zij moeite heeft om zich verbaal of emotioneel te uiten.
Kindje maakt rustig kennis met het paard.

Kennismaken met het paard

Klein jongetje heeft poetsles en poetst shetlander

Samen aan de slag

Jongetje ligt languit en ontspannen op het paard tijdens paardrijles

Vol vertrouwen op het paard


Kindercoaching met paarden, hoe pak je dat aan?

Ik bied kinderen een rustige plek bij de paarden, waar ze kunnen ontspannen en volledig zichzelf kunnen zijn, en waar ze (als ze dit willen) hun hart kunnen luchten. De meeste kinderen zitten niet te wachten op een 'praat mevrouw', zij willen (of kunnen) soms niet praten over dingen die hen dwarszitten. Vertrouwen krijgen en ontspannen is vaak al moeilijk genoeg. De paarden zijn daarom een krachtig hulpmiddel!

 

Op een rustige en speelse manier breng ik je kind in contact met mijn paard, of misschien zelfs wel met alle 3 de paarden die er bij ons staan! Ik daag je kind graag uit, laat hem/haar grenzen verleggen, maar we doen alles op het eigen tempo en eigen niveau. De nadruk ligt dan ook op ontspanning en lichaamsbewustzijn; ademen, voelen en genieten van het buiten zijn met de paarden.

 

Daarnaast kijk ik natuurlijk naar de interactie en lichaamstaal van beiden, zowel van de paarden als van je kind. Dit geeft vaak mooie inzichten in het gedrag, de emoties en de belevingswereld van je kind. 

 

Samen met jullie (ouders en kind) bespreek ik voorafgaand aan de sessie of er iets speelt waar we mogelijk wat extra aandacht aan kunnen besteden. Hierin zijn de kinderen altijd leidend, het gaat immers om hen.

 

 

Omdat je als ouder een grote rol speelt in het leven je kind, kun je er ook voor kiezen om een keer een individuele, of een ouder/kind/gezin sessie met het paard in te plannen. Een bijzonder momentje quality time! Daarnaast geeft het vaak mooie en nuttige inzichten, maar uiteraard is het geen verplichting.

 

Vitamine P is gevestigd in Soest, omgeving Amersfoort en Utrecht