Paardencoaching voor kinderen

 

Het buitenbeentje zijn, niet begrepen worden, moeite hebben met vrienden maken, lastig mee kunnen komen op school, niet voor jezelf op durven komen, of gewoon niet weten hoe dat 'opkomen voor jezelf' dan moet. Hoe lekker zou het zijn als dat allemaal een heel stuk makkelijker gaat?

 

Als ouder word je soms misschien overvallen door een gevoel van machteloosheid, boosheid of verdriet, wanneer je merkt dat je kind hiermee worstelt. Een steuntje in de rug kan dan heel erg fijn zijn. De paarden en ik kunnen dit steuntje in de rug zijn en kunnen o.a. helpen wanneer je wilt dat je kind:

 

  • Weerbaarder wordt.
  • Beter in zijn/haar vel komt te zitten en leert ontspannen, waardoor er meer rust komt (thuis of op school).
  • Meer zelfvertrouwen krijgt en zijn/haar grenzen beter leert aangeven.
  • Leert om beter overweg te kunnen met anderen (ouders, broers/zussen, vriendjes, leerkrachten, etc.).
  • Om leert gaan met lastige situaties (denk hierbij aan: HSP, HSS, ADHD, ADD, autisme, hoogbegaafd, zwakbegaafd, etc.).
  • Zich beter kan uiten, bijvoorbeeld wanneer hij/zij moeite heeft om zich verbaal of emotioneel te uiten.
Kindje maakt rustig kennis met het paard.

Kennismaken met het paard

Klein jongetje heeft poetsles en poetst shetlander

Samen aan de slag

Jongetje ligt languit en ontspannen op het paard tijdens paardrijles

Vol vertrouwen op het paard


Kindercoaching met paarden, hoe pak je dat aan?

De meeste kinderen zitten niet te wachten op een 'praat mevrouw', zij willen (of kunnen) soms niet praten over dingen die hen dwarszitten. Vertrouwen krijgen en ontspannen is vaak al moeilijk genoeg. De paarden zijn daarom een krachtig hulpmiddel!

 

Op een rustige en speelse manier breng ik paard en kind met elkaar in contact, vervolgens kijk ik hoe we dit verder uit kunnen bouwen en welke methoden ingezet kunnen worden. Ik daag kinderen graag uit, laat ze grenzen verleggen, maar we doen alles op hun eigen tempo en eigen niveau. Hierbij kijk ik naar de interactie tussen paard en kind, en naar de lichaamstaal van het paard. Dit geeft vaak veel inzichten in het gedrag, de emoties en de belevingswereld van het kind, wat ik vervolgens weer terug kan koppelen.

 

Jongeren kunnen zich vaak al een stuk beter uitdrukken dan kleine(re) kinderen, waardoor de aanpak wat meer richting het volwassen coachen gaat. Het voordeel van deze persoonlijke, 1 op 1 sessies, is dat ze volledig worden afgestemd op wat het kind of de jongere nodig heeft. Zo heb je altijd een sessie op maat!

 

Omdat je als ouder een grote rol speelt in het leven je kind, nodig ik jullie ook graag uit voor een individuele, of een ouder/kind sessie met het paard. Dit geeft vaak mooie en nuttige inzichten! 

 

 

Vitamine P is gevestigd in Soest, omgeving Amersfoort en Utrecht