Joker the horse simulator

 

Ondanks dat hij het braafste paard van stal is, is hij misschien wel het moeilijkst te rijden; Mojo, de Joker simulator.

 

Mojo laat je zien wat je sterke punten zijn, maar hij laat je ook duidelijk merken op welke vlakken er nog werk aan de winkel is. Waar een echt paard onder jou gaat compenseren wanneer je scheef zit, doet Mojo hier mooi niet aan mee. Hij confronteert je zo op een vriendelijke manier met jouw houding en zit, waardoor je je heel bewust wordt van je lichaam en je manier van bewegen. Beweeg je op de juiste manier, met de juiste motivatie en met plezier, dan kom je in een heerlijke 'flow' en voelt het alsof je op een echt paard zit. Vandaar dat mijn Joker Mojo heet (een combinatie van de woorden Motivation & Joy).

 

Makkelijk? Zeker niet! Leuk, interessant, leerzaam en verslavend? Dat absoluut!

 

 

 

 

 

Hoe werkt zo'n Joker simulator nou eigenlijk?

Bij een Joker draait het allemaal om vering. Het is GEEN robot, hij werkt NIET op stroom; je zet hem dus helemaal zelf in beweging. In het begin stond ik hier wat sceptisch tegenover, want het is toch juist de bedoeling dat we het paard in zijn beweging kunnen volgen? Ik kon me niet voorstellen dat ik hier enthousiast van zou worden.

 

Het was even wennen, maar al snel merkte ik dat ik me op een Joker heel bewust werd van mijn balans en de coördinatie van mijn lichaam (of in sommige gevallen juist het gebrek daaraan). En als jij je lichaam niet goed kunt aansturen en bewegen, kan jij je paard dan optimaal helpen om zijn lichaam goed aan te sturen en te bewegen?  

 

Ik durf te beweren dat minimaal 95% van de ruiters nooit heeft geleerd hoe een paard onder hen beweegt en welke beweging ons lichaam maakt (of hoort te maken) in de verschillende gangen. Dat je het niet hebt geleerd, daar kan je natuurlijk niets aan doen, maar daar kan je wél wat aan veranderen!

 

Het is super tof dat je op een Joker alle specifieke bewegingen en spiergroepen kunt trainen, die je nodig hebt om goed paard te kunnen rijden. Dit doe ik het liefst in combinatie met de tools en technieken uit de Franklin Methode. Je wordt zo een betere ruiter en bent beter in staat om aan te voelen wat je paard nodig heeft. Trouwens, je wordt niet alleen een betere ruiter, want meer bewustzijn en betere coördinatie helpt je ook om beter te bewegen in het dagelijks leven. 

 

Op de foto zie je Jenny op Mojo. Links is het startpunt, rechts is na 10 minuten op Mojo gecombineerd met de Franklin Method. Wat een mooi verschil is er al te zien!

 

 

Voor wie is les op Mojo interessant?

  • Mensen met spanning; in je lijf, in je hoofd, of in een specifiek lichaamsdeel.
  • Mensen die om wat voor reden dan ook, het vertrouwen in hun lichaam (of zichzelf) zijn kwijtgeraakt en die op een veilige en laagdrempelige manier hun zelfvertrouwen willen vergroten.
  • Mensen die willen beginnen met paardrijden en zichzelf een voorsprong willen geven, voor ze op een écht paard gaan zitten.
  • Ruiters die bezig zijn met revalideren, of lichamelijke uitdagingen hebben (denk aan scoliose, chronische pijn, MS, getransplanteerden, mensen met pinnen of platen in het lichaam, starten met rijden na een breuk of scheur).
  • Ruiters die aan hun houding en zit willen werken. Zie ook de info over zitlessen.
  • Ruiters die graag de Franklin Methode willen ervaren, want op Joker kunnen we volop experimenteren.
  • Ruiters die bang zijn dat ze hun paard in de weg zitten en daardoor niet lekker meer rijden.
  • Ruiters die zelf geen paard hebben, maar wel graag les van mij willen hebben.
  • Voor de partners, vrienden en familieleden van ruiters die zeggen dat paardrijden geen sport is! Geef deze mensen een les op Joker cadeau en vraag het daarna nog maar eens een keer.

 

Tsja, voor wie is het eigenlijk níet interessant?? Ik denk oprecht dat Mojo voor heel veel verschillende doeleinden ingezet kan worden. Niet alleen voor ruiters, maar ook voor mensen die hun balans en lichaamsbewustzijn willen verbeteren, bijvoorbeeld na een operatie of een ongeluk. Want eerlijk is eerlijk, het is toch leuker om met Mojo aan de slag te gaan, dan om naar de sportschool te gaan?

 

Door wat uitdagingen met haar gezondheid, wil deze topper op een leuke manier

aan haar balans, conditie en (lichaams)vertrouwen werken voor ze weer op

een écht paard stapt. Naast hard werken, is er uiteraard ook ruimte voor lol!

 

 

 

Vitamine P is gevestigd in Soest, omgeving Amersfoort en Utrecht