10 tips voor het tackelen van probleemgedrag bij paarden
30. maart 2024
10 tips voor het oplossen van problemen bij het trainen van paarden (of mensen). Met deze tips kun je de meeste paarden, in de meeste gevallen helpen. Ongeacht om welk probleem het gaat!
Elise overwon haar paardrijangst!
01. mei 2021
Vorig jaar nam Elise contact met mij op. Ze zat met haar handen in het haar en wilde niets liever dan haar paardrijangst overwinnen, zodat ze weer samen met haar paard kon gaan genieten. Is het gelukt? Dat lees je hier!

Een eigen paard: droom of drama?
20. januari 2021
Ooit een eigen paard kopen, het is de ultieme droom van veel paardenliefhebbers! Ook voor mij was het een lang gekoesterde wens die in vervulling is gegaan. Maar deze droom kan ook makkelijk veranderen in een drama. Ik vertel je hoe dat komt en met welke 5 tips je dit kan voorkomen!
Hoe ontstaat angst voor paardrijden?
21. december 2020
Als angstige of gespannen ruiter weet je als geen ander hoe erg dit gevoel je in de weg kan zitten en dat het je zomaar opeens kan overvallen. Maar hoe ontstaat angst eigenlijk? Wat gebeurt er allemaal in je brein en misschien wel de belangrijkste vraag: is er ook wat aan te doen? Je leest het in deze blog!

12. november 2020
Een tijdje geleden ben ik geïnterviewd voor een podcast en artikel op DoeMaarNatuurlijk. Dit was zo'n uitgebreid en mooi artikel, dat hem toch ook even als blog wil publiceren!
25. augustus 2020
Tijdens Project Zen-sibel zijn we aan de slag gegaan met het densensibiliseren van je paard. Maar wat nou als jij je helemaal suf oefent met je paard en hij blijft schrikkerig? Dan zou er ook wat anders aan de hand kunnen zijn!

29. januari 2020
Je ziet gedurende een sessie paardencoaching met enige regelmaat dat een paard staat te smakken. Maar waarom smakken paarden nou eigenlijk? Dat ga ik je vertellen!
01. december 2019
Miranda kreeg een sessie paardencoaching cadeau. Ik mocht haar verhaal delen, dus lees snel verder als je wilt weten hoe zij haar sessie met Philo heeft ervaren!

Vitamine P is gevestigd in Soest, omgeving Amersfoort en Utrecht