Je paard laten trainen


Kom je er zelf niet helemaal uit met je paard? Zit je krap in je tijd en wil je de training van je paard af en toe uitbesteden? Kan je zelf (tijdelijk) niet met je paard aan de slag, door bijvoorbeeld een vakantie of een blessure? Dan kan het een uitkomst zijn om je paard te laten trainen!

 

Daarnaast kan training ook een hele mooie aanvulling zijn op je lessen. Als jij en je paard allebei iets nieuws moeten leren, dan kan het best lastig zijn om dit zelf toe te passen. Wanneer een oefening al bevestigd is bij je paard, dan wordt het voor jou ook makkelijker om deze oefening aan je paard te vragen (hij snapt dan immers al wat de bedoeling is). Voel je dan ook vrij om tijdens een training zelf mee te kijken!

 

 

Welke mogelijkheden zijn er voor het laten trainen van je paard?

Of je je paard nu incidenteel of structureel door mij wil laten trainen, het is allemaal mogelijk. Je paard blijft gewoon lekker op zijn vertrouwde plek staan en ik kom naar jullie toe (net zoals bij de lessen). Samen bekijken we wat je paard nodig heeft, wat jij wil bereiken en wat vervolgens het plan van aanpak wordt.

 

Denk hierbij aan:

  • Werken aan een stabiele basis d.m.v. grondwerk;
  • De beginselen van het zadelmak maken;
  • Het desensibiliseren en van angstige/onzekere paarden;
  • Helpen met verkeersmak maken;
  • Conditie opbouwen en/of 'gewoon' beweging geven.

 

Volg Vitamine P ook op Facebook en Instagram:

Vitamine P is gevestigd in Soest,
omgeving Amersfoort en Utrecht