Paardencoaching met je eigen paard

 

 

Bij ruitercoaching denken mensen vaak aan paardrijles. Maar naast dat je uiteraard op een coachende manier rijles bij mij kan krijgen, zie ik ruitercoaching op een andere manier!

 

Bekijk jezelf eens door de ogen van je paard

 

Vaak zijn we al zo gewend aan hoe we met onze paarden omgaan en werken, dat het een routine is geworden. Je paard weet in grote lijnen al wat er gaat gebeuren: jij komt aan met het halster, er wordt gepoetst, jullie gaan aan het werk, daarna volgt er een emmertje met wat eten en zodra je klaar bent met naverzorgen gaat je paard weer terug naar zijn maatjes.

Routine is fijn, zowel voor jou als je paard, maar hierdoor schakelt je paard al heel snel om naar de 'werkmodus'. In deze modus zal hij voornamelijk aangeleerd gedrag laten zien (keurig meelopen aan het halster, netjes stilstaan tijdens het poetsen, voetjes geven op commando, etc.) en hij zal veel minder reageren vanuit zijn natuur, zoals hij dat in de kudde doet.

Maar hoe reageert je paard op jou wanneer hij niets hoeft en zich volledig vrij kan bewegen? En wat gebeurt er wanneer je vanuit een hele andere intentie met hem aan de slag gaat? Het is echt ontzettend interessant om eens op een andere manier naar je paard te kijken en bijzonder om te zien hij jou over jezelf kan leren. Na een sessie bekijk je jouw paard waarschijnlijk met hele andere ogen! 

 

 

Je kan ruitercoaching bijvoorbeeld inzetten als jij:

  • Vast bent gelopen met je paard en nog niet weet hoe je dit moet doorbreken.
  • Weer vooruit wil komen, plezier wil hebben samen met je paard, maar nog niet weet hoe.
  • Je paard beter wilt leren begrijpen. Welke wisselwerking hebben jij en je paard op elkaar?
  • Je bijvoorbeeld meer ontspannen wil voelen, of wil werken aan het opbouwen van zelfvertrouwen. 
  • Gewoon eens wil ervaren wat jouw paard je over jezelf kan vertellen door middel van zijn lichaamstaal.

 

Mocht je liever niet je eigen paard willen inzetten, maar wel met een van deze thema's aan de slag willen, dan ben je uiteraard ook welkom bij mij en Philo!

 

 

Vitamine P is gevestigd in Soest, omgeving Amersfoort en Utrecht