Gespannen, onzeker of bang voor je eigen paard?

 

Ben je angstig, heb je last van spanning in je lijf, ben je onzeker (geworden) tijdens het rijden of in de omgang met je paard? Grote kans dat je het dan moeilijk vindt om het daar over te hebben. In de paardenwereld rust er een enorm taboe op dit onderwerp. Mensen schamen zich als ze hun paard niet begrijpen, of als ze geen plezier meer hebben in het rijden of in de omgang met hun paard. Want je bent toch een geluksvogel als je een eigen paard hebt, of een paard mag bijrijden? Het moet vooral allemaal zo leuk en zo perfect mogelijk zijn!

 

Toegeven dat je bang bent, of dat je vastloopt met je paard? Dat voelt toch een beetje als falen... Wat zullen je stalgenoten wel niet van jou denken? Dus laat je het maar sudderen en hoop je dat het vanzelf over zal gaan. Verrassing! Dat gaat natuurlijk niet gebeuren. Soms lijkt er dan nog maar 1 oplossing te zijn: stoppen met rijden, of je paard verkopen. 

 

Zo zonde, want juist door het er met elkaar over te hebben, ga je ervaren dat je dus niet de enige bent. Dit kan een enorme opluchting zijn, eindelijk iemand die jou begrijpt! En als je het er zo met elkaar over hebt, kan je ook nog eens tips en tricks uitwisselen, want in 99% van de gevallen is hier echt wat aan te doen. Misschien ben je zo ook wel bij mij terechtgekomen! Ik ben dan ook super trots op alle klanten die een review achter hebben gelaten en die zo aan de wereld laten zien dat ze zich niet (meer) schamen.

 

Kies je voor Vitamine P, dan kies je voor maatwerk. Iedere mens, ieder paard en iedere combinatie is anders, dus elke les zal ook anders zijn. Ik werk niet volgens een vaste methode, maar combineer alle kennis die ik in mijn rugzakje heb zitten. Ik wil met jou en je paard samenwerken om te kijken wat voor jullie het beste werkt. Denk hierbij aan:

Of kies voor een combinatie! Maar wat je ook kiest, ik kan jou hier op professionele wijze bij begeleiden en samen gaan we vanuit ontspanning werken aan een stabiele basis waar jullie mee vooruit kunnen en altijd op terug kunnen vallen.

Vitamine P is gevestigd in Soest, omgeving Amersfoort en Utrecht