Wat heb jij nodig om weer vooruit te komen?

Vitamine Paard staat voor mij voor volledig op kunnen gaan in het moment bij de paarden. Ik kan de hectiek van de dag achter me laten; niets doet er toe, behalve ik en mijn paard. Of ik nu op stal aankom met spanning, drukte in mijn hoofd, angst of stress, ik ga altijd weer totaal ontspannen en met een leeg hoofd weer weg. Dat onbeschrijfelijke gevoel, wat ik alleen kan vinden bij de paarden, dát is Vitamine P voor mij.

 

Maar wat als je dit nog nooit hebt ervaren en daar wel heel erg nieuwsgierig naar bent? Of wat als je dit gevoel wel herkent, maar het ergens onderweg kwijt bent geraakt en dit heel graag weer terug wil vinden? Dan ben je bij mij aan het juiste adres.

 

 

Uit je hoofd, terug naar je gevoel

Wij mensen zijn vaak enorm in ons hoofd bezig. We zijn eindeloos aan het analyseren, piekeren en invullen. De truc zit hem vaak in het voelen. Wat voel je nou écht, wat heb jij nodig en wat zeg je allemaal tegen jezelf? Paarden zijn uitstekend in staat om je hierbij te helpen, want met een paard naast je wordt het een stuk lastiger om 'in je hoofd' (het rationele denken) te blijven hangen. Onderdruk je, misschien volledig onbewust, bepaalde dingen? Een paard prikt hier feilloos doorheen! Met andere woorden: je komt heel snel tot de kern en je word je bewust van gewoontes en (gedachte)patronen. Een paard voelt haarfijn aan waar je vastloopt en wat er nodig is om in actie te komen en dat is exact wat je nodig hebt om resultaat te boeken!

 

Door middel van het combineren van mijn kennis als instructeur, NLP practitioner en (paarden)coach, kan ik jou op verschillende gebieden vooruit helpen. We werken aan bewustwording, het doorbreken van patronen, een gezonde mindset en we stellen als dat nodig is haalbare doelen waar je zelf mee vooruit kan.

 

 

Wanneer is coaching via Vitamine P iets voor jou?

 • Wanneer je al een tijd bang bent voor je paard en hier veel stress door hebt.
  Je vindt het rijden niet meer leuk, je hebt geen vertrouwen meer in jezelf en je paard, het lijkt volledig uitzichtloos en je zit in een neerwaartse spiraal. Gelukkig is daar wat aan te doen! Ik heb een speciaal traject gemaakt, met een duidelijk stappenplan, waarbij we de angst gaan tackelen en we jouw zelfvertrouwen een boost gaan geven. Ben je niet bang om hard te werken? Durf jij eerlijk naar jezelf te kijken? Ben je écht klaar met die angst en klaar voor meer ontspanning en meer zelfvertrouwen te paard?
  Hier vind je info over het overwinnen van je angst voor paardrijden.


 • Als je bent vastgelopen met je paard en niet meer weet hoe je dit moet doorbreken.
  Je wil heel graag weer vooruit, je wil weer samen plezier hebben, maar je weet gewoon even niet meer hoe. Bekijk de situatie dan eens door de ogen van je paard. Je eigen paard kent jou het beste, dus waarom zou je niet samen met hem op zoek gaan naar het antwoord? Maar uiteraard ben je ook gewoon welkom bij mij en Philo.
  Hier vind je meer info over ruitercoaching.

 • Coaching is er niet alleen voor mensen met een eigen paard, maar ook voor mensen die graag eens op een andere manier naar zichzelf willen kijken. Zelfs als je niets met paarden hebt! Paardencoaching zorgt voor meer ontspanning, een manier om uit je hoofd te komen en weer meer te gaan voelen wat er in je lijf gebeurt. Paarden laten zich niet misleiden door woorden, maar reageren zonder oordeel op wat ze bij iemand opmerken (spanning in je lijf, onrust, onzekerheid, angst). Een aanrader voor wanneer je wil werken aan ontspanning, zelfvertrouwen, het aangeven van grenzen, of wanneer je gewoon eens wil ervaren wat paardencoaching is. 
  Hier vind je meer info over paardencoaching.


 • Ook kinderen zijn welkom! Met hen werk ik op een laagdrempelige manier aan een stukje ontspanning en lichaamsbewustzijn. Ik bied kinderen een rustige plek bij de paarden, waar ze kunnen ontspannen en volledig zichzelf kunnen zijn, en waar ze (als ze dit willen) hun hart kunnen luchten. 
  Hier vind je meer info over paardencoaching voor kinderen.

Vitamine P is gevestigd in Soest, omgeving Amersfoort en Utrecht