Wat is de Franklin Methode?

 

Verbeter je rijden door je gedachten te veranderen!

 

Sinds de zomer van 2021 ben ik Franklin Methode Spine Trainer. De Franklin Methode kennen de meeste mensen als het rijden met 'die ballen en banden', maar het is nog veel meer dan dat! Het is een een super mooie manier om je bewuster te worden van je lichaam en je gedachten. Merk wat voor een invloed dit heeft op je paard, je manier van rijden en natuurlijk op je manier van bewegen en je mindset in het dagelijks leven. Want bewegen en denken doe je niet alleen op je paard, dat doe je de hele dag door!

 

Het leuke aan deze methode is dat je zowel op het paard, als naast het paard lekker kan oefenen. We werken met jouw mogelijkheden, niet je onmogelijkheden. En hoe beter je in je dagelijks leven leert bewegen, hoe makkelijker je dit ook op je paard kan toepassen! Voor mij is dit dan ook een mooie stok achter de deur om niet alleen met mijn houding en mindset bezig te zijn wanneer ik aan het rijden ben, maar om ook op andere momenten hier even bij stil te staan. Dat voel ik terug in het zadel, waardoor ik gemotiveerd blijf om mezelf te blijven verbeteren! Want als je het voor jezelf niet wilt doen, dan toch zeker wel voor je paard?

 

 

Franklin Method Equestrian

Sommige mensen kennen de Franklin Methode misschien vanuit de dans- of yogawereld, maar sinds een aantal jaar heeft de Franklin Methode een aparte afdeling gericht op de ruitersport. Het functioneel en effectief bewegen op een paard is ontzettend complex en daarom bestaat er binnen de Franklin Methode een aparte opleiding specifiek gericht op paardrijden: Franklin Method Equestrian.

  

De Franklin Methode is meer dan alleen het gebruik van de Franklin ballen en banden in het zadel. Het omvat mentale technieken, visualisaties, didactiek en het werkelijk ervaren van je anatomie en biomechanica. Het beste resultaat met de ballen (en banden) krijg je door het te combineren met de volledige Franklin Method Equestrian toolbox. Alles wat er wordt geleerd is wetenschappelijk onderbouwd en veel methodes worden tegenwoordig ook gebruikt door topsporters in de meest uiteenlopende soorten sporten.

Alleen instructeurs die zijn opgeleid door Franklin Method Equestrian mogen op deze manier lesgeven. Als Franklin Methode Trainer volg je een opleiding van minimaal 10 dagen en moet je elk jaar je kennis opfrissen. Alle ins en outs over de verschillende certificeringen kun je hier lezen

 

 

Door te rijden volgens de Franklin Methode werk je aan:

Bewustwording
Voelen wat er in je lijf en je hoofd gebeurt en wat voor een invloed dit op jou en je paard heeft.


Balans, stabiliteit en mobiliteit
Moeiteloos en soepel de bewegingen van je paard kunnen volgen, in alle gangen. Door te werken aan een onafhankelijke zit, zit je stiller, steviger en veiliger op je paard.

Coördinatie en symmetrie

Moeiteloos je hulpen geven en beide zijden van jezelf èn je paard gelijk belasten.

 

 

 

Volg Vitamine P ook op Facebook en Instagram:

Vitamine P is gevestigd in Soest,
omgeving Amersfoort en Utrecht